De Blonde d’ Aquitaine; een cadeautje uit culinair Frankrijk

Vlees van een Blonde koe is fijn van structuur en bijzonder mals.
 Mede door de zeer goede verhoudingen tussen vlees, vet en beenderen, 
s het vlees geliefd bij de betere slagerijen in ons land.

Zware karkassen met een hoog aandeel kwaliteitsvlees maken de 
Blonde d ’Aquitaine populair bij de meester en zijn afnemer.

De runderen lopen zoveel mogelijk in onze eigen weide rondom de Bistro, 
in de winter staan de koeien in royale stallen met veel stro en bewegingsvrijheid. De Blonde koeien krijgen uitsluitend voeding,
 dat voldoet aan de richtlijnen van het “beter leven” keurmerk.

Het menu van de runderen is zorgvuldig samengesteld, waardoor het Blonde d’Aquitaine vlees van de hoogste kwaliteit is. De mest wordt benut voor bemesten van de weide die weer de basis voor het voer vormen. Zo vindt er dus een systeem van volledig gecontroleerde recycling plaats. Blonde d’Aquitaine is lekker mager en mals, rundvlees met een helder rode kleur en een volle vleessmaak.

 

De Hansehof
Zorgboerderij De Hanse Hof ligt in Smalbroek een streek ten zuiden van Beilen in Drenthe. Op deze boerderij streven ze een kringloop na, dat wil zeggen met de mest van het vee wordt het land bemest. Het voer voor het vee verbouwen we zoveel mogelijk zelf; hooi, mais en voederbieten. Hier betrek ik mijn  eieren en de groenten en kruiden die ze speciaal voor de Bistro verbouwen en het varkensvlees komt hier eveneens vandaan.